Hallókészülék

A halláscsökkenés

A halláscsökkenés nagyon gyakori jelenség. Világszerte több mint 700 millió embernek van hallásproblémája. Ennek az az elsődleges oka, hogy egyre növekvő zajszintű környezetben vagyunk kénytelenek élni. Ez a probléma nem csak az idősödő korosztályt érinti. Előítéleten alapuló tévedés, hogy a nagyothallás kizárólag az idősebb embereknél fordul elő. Az összes hallássérült ember 50%-a 65 évnél fiatalabb, sokan gyermekek.

A korai felismerés szerepe a halláscsökkenés rehabilitációjában

Korunkban a nagyothallás népbetegségnek számít. Egyre több a hallásproblémával küzdő ember és egyre fiatalabb korosztály érintett. A halláscsökkenés felderítése nem is olyan könnyű feladat, mint azt gondolnánk, ugyanis a romlás fokozatosan következik be, ezért szinte észrevehetetlen. Gondos önmegfigyeléssel, illetve szakszerűen kivitelezett hallásméréssel azonban már korán felismerhetjük és kezelhetjük a nagyothallást. A halláscsökkenés általában nem a nagyothallónak, hanem a környezetének okoz először problémát. Érdemes tehát odafigyelni a hozzátartozók, ismerősök visszajelzéseire. Ha gyakran figyelmeztetik Önt rokonai, kollégái, barátai, hogy ne beszéljen hangosan, vagy halkítsa le a televíziót, ha az a véleménye, hogy az emberek motyognak az orruk alatt és nem beszélnek elég hangosan vagy érthetően és emiatt már volt kellemetlensége, ne habozzon, keressen fel minket, ahol szakorvosunk és asszisztensünk készséggel áll az Ön rendelkezésére és megoldást kínál problémájára. Fontos, hogy a halláscsökkenésre minél korábbi stádiumban fény derüljön, mert a sikeres rehabilitáció esélye ebben az esetben sokkal nagyobb.

Bővebben: A WIDEX honlapján.

Magánrendelésemen kipróbálható és megvehető TB támogatással is a dán Widex által gyártott hallókészülék család, melyek között egyedülállóan szerepel a fülzúgást csökkenteni, elmulasztani képes ZEN terápiás készülék.

Bővebben: A hallókészülék.

A hallásvizsgáló: