Hallókészülék

A halláscsökkenés

A halláscsökkenés nagyon gyakori jelenség. Világszerte több mint 500 millió embernek van hallásproblémája. Ez a szám 2015-re becslések szerint 700 millióra nő majd. Ennek az az elsődleges oka, hogy egyre növekvő zajszintű környezetben vagyunk kénytelenek élni. Ez a probléma nem csak az idősödő korosztályt érinti. Előítéleten alapuló tévedés, hogy a nagyothallás kizárólag az idősebb embereknél fordul elő. Az összes hallássérült ember 50%-a 65 évnél fiatalabb sokan közülük pedig gyermek, vagy fiatal. Olvasson többet a gyermek, fiatal és felnőtt nagyothallók tapasztalatairól, és az igénybe vehető segítségről.

A korai felismerés szerepe a halláscsökkenés rehabilitációjában

Korunkban a nagyothallás népbetegségnek számít. Egyre több a hallásproblémával küzdő ember, és egyre fiatalabb korosztályból. A halláscsökkenés felderítése nem is olyan könnyű feladat, mint azt gondolnánk, ugyanis a romlás fokozatosan következik be, ezért szinte észrevehetetlen. Gondos önmegfigyeléssel, illetve szakszerűen kivitelezett hallásméréssel azonban már korán felismerhetjük, és kezelhetjük a nagyothallást. A halláscsökkenés általában nem a nagyothallónak, hanem a környezetének okoz először problémát. Érdemes tehát odafigyelni a hozzátartozók, ismerősök visszajelzéseire. Ha gyakran figyelmeztetik Önt rokonai, kollégái, barátai, hogy ne beszéljen hangosan, vagy halkítsa le a televíziót; ha az a véleménye, hogy az emberek motyognak az orruk alatt, és nem beszélnek elég hangosan vagy érthetően, és emiatt már volt kellemetlensége, ne habozzon, keresse fel a legközelebbi hallásvizsgáló állomást, ahol szakorvosaink és asszisztenseink készséggel állnak az Ön rendelkezésére, és megoldást kínálnak problémájára. Fontos, hogy a halláscsökkenésre minél korábbi stádiumban fény derüljön, mert a sikeres rehabilitáció esélye ebben az esetben sokkal nagyobb.

Bővebben: A WIDEX honlapján.

Magánrendelésemen kipróbálható és megvehető TB támogatással is a dán Widex által gyártott hallókészülék család, melyek között egyedülállóan szerepel a fülzúgást csökkenteni, elmulasztani képes ZEN terápiás készülék.

Bővebben: A hallókészülék.

A hallásvizsgáló: